JAKIE CHOROBY MOGĄ LECZYĆ SOKI? CZ. II

– Oskrzela, zapalenie (bronchit): 1, II, 24, 31, 35, 39, 45, 54. Pomagają lewatywy z czosnku, brać kit pszczeli.

– Ospa: 1, 2, 24, 31, 34, 47, 49, 55. (Nadmiar odpadów w organizmie faworyzuje rozwój bakterii. Immunitet daje właściwe odżywianie się).

– Ospa wietrzna: I, 2, 24, 55. (W śluzach występują mikoroorganizmy, które najczęściej pochodzą z niedobrych produktów mlecznych).

– Osteomałacja: 47, 60.

– Osteomyelitis, zapalenie utkania kostnego: I, 24, 37, 42, 55 – w przy padku rozpadu tkanki kostnei: w razie zmniejszenia się procesów utleniania – 24, 31,40,49, 55. ‚

– Otrzewna, zapalenie: 15, 24, 34, 55.

– Otyłość: 1,15, 24, 28, 55. Ograniczać skrobię.

– Paraliż: 6, 24, 34, 55.

– Paraliż dziecięcy: 1, 2, 26, 34, 55. (Przyczyną może być nadmierne spożywanie mleka pasteryzowanego, skrobi, cukru).

– Paraliż połowiczny: 2, 6, 24, 34, 41, 55. Usprawnić nerwy.

– Pęcherz moczowy, bóle: 24, 54. (Przyczyną jest ukazanie się kamieni).

– Pęcherz moczowy, zapalenie: 24, 34, 45, 55.

– Pląsawica: 2, 33, 34, 55. (Przeprowadzić detoksykację organizmu. (Występuje przeważnie u dzieci z powodu braku witaminy BI).

– Plewrit, bóle przy oddychaniu: 24, 34, 55.

– Płuca, zapalenie: 11, 24, 35, 55. (Nadmiar skrobi, cukru i mleka).

– Pokrzywka: 1, 15, 24, 55, 56. (Nakwaszony organizm).

– Prostata, bóle: 1, 23, 24, 55, 73. Urozmaicić jedzenie.

– Przekwitanie: 2, 24, 26, 55. Polepszyć wyżywienie w celu wzmocnienia krwi i organów.

– Przemiana materii, zła: 11, 15, 24, 35, 44, 55. Leczy się podobnie jak astmę. (Nadmierne spożywanie mleka, skrobi, ciast).

– Przepuklina: 1, 2, 15, 24, 55. Soki te zwiększają wytrzymałość tkanki otaczającej.

– Przetoka: 1, 11, 24, 55. (Nadmiar skrobi, mleka i cukru).

– Przeziębienie: 11, 24, 35, 54, 55, sok z cytryny z gorącą wodą.

– Puchlina: 11, 33, 34, 53, 55.

– Reumatyzm: 24, 55, sok z cytryny. (Dużo kwasów w organizmie, które krystalizują się powodując bóle).